Site coolinaria.ro

Supa crema de rosii cu sherry


Desi acest tip de supa crema este specific Frantei, adaugarea sherry-ului o apropie mai mult de bucataria spaniola.
Amidonul ajuta aici nu neaparat la ingrosarea supei, cat la absorbtia untului.

Supa crema de rosii cu sherry

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 30 g unt
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • usturoi dupa gust, tocat marunt
  • 1,2 L supa de legume (sau de pui)
  • 2 x 400 g rosii la conserva
  • o legatura de verdeata (patrunjel, cimbru, o foaie de dafin)
  • 6 boabe de piper
  • 150 ml sherry sec
  • 1 lingura de amidon dizolvat in apa
  • zeama de lamaie
  • sare
  • 125 ml smantana
  • 1 lingura arpagic sau patrunjel
Mod de preparare:
Topiti untul si caliti ceapa impreuna cu usturoiul.
Adaugati supa de legume, rosiile, legatura de verdeata si boabele de piper.
Amestecati pana cand incepe sa fiarba, strivind rosiile cu o lingura din lemn.
Acoperiti si lasati la foc mic 40 min.
Treceti supa prin sita pentru a strecura semintele, care sunt amarui. Alternativ, puteti folosi blenderul.

Separat, fierbeti sherry-ul pana scade la jumatate si adaugati-l peste supa.
Adaugati amidonul dizolvat, aduceti la fierbere, adaugati zeama de lamaie si sarati dupa gust.
Serviti cu smantana si arpagic presarat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!