Site coolinaria.ro

Tort Sacher


Celebrul tort de ciocolata Sacher, specialitate vieneza de aproape 2 secole, se poate pregati si acasa, pentru a-i rasfata pe cei dragi ca la carte!

Tort Sacher

Ingrediente:
  • 6 oua, separat galbenusul de albus
  • 100 g zahar
  • 130 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 130 g unt
  • 4 ml esenta de vanilie
  • 130 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Folositi o forma pentru tort cu diametrul de 22 cm. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie pentru copt.
Preincalziti cuptorul la 163 grade Celsius.
Bateti untul cu mixerul, la viteza mica adaugati zaharul pudra.
Mariti viteza si bateti 2 min, adaugand galbenusurile unul cate unul, apoi ciocolata si esenta de vanilie.

Bateti cu telul albusurile impreuna cu zaharul normal.
Adaugati un sfert din compozitie peste primul amestec, urmand si restul dupa ce amestecati bine.

Cerneti jumatate din faina peste compozitie, amestecati si procedati la fel cu restul.
Turnati in forma si coaceti 45 min.
Lasati sa se raceasca 10 min si scoateti din forma.
Glazurati dupa gust.

Foto: Cookbook


Pofta buna!