Desert norvegian - Blotkake
Desert traditional norvegian, acest tort cu frisca, gem de zmeura, crema de vanilie si piersici se serveste ca tort aniversar si de Ziua Nationala a Norvegiei, 17 mai.
Ingrediente:
- Pentru blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- Pentru umplutura:
- gem de zmeura
- 1 conserva piersici feliate
- crema de vanilie
- frisca
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Bateti cu telul ouale si zaharul, pana devine o spuma tare.
Cerneti faina si praful de copt si incorporati in compozitie.
Ungeti o tava cu diametrul de 22 cm si turnati aluatul.
Coaceti la 170 grade Celsius 30-40 min.
Lasati la racit.
Taiati blatul in 3 straturi, pe orizontala, si stropiti fiecare foaie cu zeama de piersici.
Acoperiti 2 dintre foi cu gem, felii de piersica si crema de vanilie.
Asezati a treia foaie deasupra celor doua si acoperiti intregul tort (inclusiv lateralele) cu frisca batuta cu zahar.
Decorati cu fructe de padure, sau dupa bunul plac.
Foto: Cookbook
Pofta buna!