Site coolinaria.ro

Ciorba de dovlecei umpluti


Reteta olteneasca "Ciorba de dovlecei umpluti" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Adrian Buzoianu.
Ciorba de dovlecei umpluti a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) si poate fi degustata in cadrul restaurantului, la un pret promotional.

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente:
  • Pentru 10 portii:
  • 2 kg dovlecei
  • 450 g carne de vaca, fara os
  • 400 g morcovi
  • 250 g ceapa
  • 100 g telina
  • 100 g orez
  • 3 oua
  • 500 g iaurt sau 250 g smantana
  • 50 g faina
  • 50 ml ulei
  • 7 g sare de lamaie
  • 1,5 kg oase fara valoare
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g sare
Mod de preparare:
Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu carne tocata preparata astfel: carnea de vaca se trece prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu ceapa calita.

Aceasta compozitie se amesteca cu jumatate din cantitatea de orez oparit, cu albus de ou si verdeata tocata marunt si sare.
Se umplu apoi dovleceii si se aseaza intr-o cratita.
Se toarna peste ei zeama de oase si putin ulei pana ce ii acopera si se fierb.

Pregatirea ciorbei se face astfel: oasele se sparg, se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand au dat in fiert se spumeaza.
La zeama de oase se adauga zarzavatul si ceapa curatata si taiata marunt, precum si restul din cantitatea de orez.
Cand este gata se ia de pe foc.

Galbenusurile, faina si iaurtul (sau smantana) se amesteca bine, se bat cu telul, se subtiaza cu ciorba si se introduc in oala cu zarzavat.
Se pune apoi verdeata spalata si tocata marunt si sarea de lamaie.

La servire se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.


Pofta buna!