Prajituri cu ciocolata si portocale
Deserturile cu ciocolata sunt foarte indragite in general, iar forma de floarea-soarelui a acestor prajituri asigura o prezentare deosebita si impecabila.
Ingrediente:
- 150 gr de faina
- 50 g de amidon de cartofi
- 300 g de ciocolata cu lapte
- 200 ml de lapte
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite de praf de copt
- coaja rasa de portocale sau esenta de portocale
Mod de preparare:
Cerneti faina, amidonul si praful de copt pentru a le afana.
Intr-o craticioara topiti ciocolata, amestecati-o cu uleiul, apoi adaugati laptele.
Turnati aceasta compozitie peste ingredientele uscate si adaugati coaja rasa de portocala la sfarsit.
Varsati compozitia in forma de silicon pentru prajiturele "floarea-soarelui" si dati la cuptor la 180° pentru circa 15 minute.
Scoateti prajiturile din forma atunci cand s-au racit si serviti-le cu lichior de ciocolata.
Foto: Silikomart
Pofta buna!