Site coolinaria.ro

Briose cu capsuni si mandarine


Desert aromat cu capsuni si coaja de mandarina, in forma de mici floarea-soarelui, ideal de servit cu ceai alb.
Folosind mandarine bio, aroma va fi mult mai puternica decat la cele obisnuite sau portocale.

Briose cu capsuni si mandarine

Ingrediente:
  • 300 g capsuni
  • 1 mandarina bio mare sau 2 mici
  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 125 ml lapte
  • 125 g faina de grau
  • 50 g faina de porumb fin macinata
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175°C.
Cerneti cele doua tipuri de faina, praful de copt si sarea impreuna pentru afanare.
Frecati untul cu zaharul pana obtineti o compozitie spumoasa.
Adaugati oul si laptele si amestecati bine pentru a le incorpora.

Spalati fructele si uscati-le cu un prosop de hartie.
Taiati capsunile in bucati mici si dati pe razatoare coaja de mandarina, apoi inglobati totul in amestecul de unt.
Adaugati si ingredientele uscate, cate o treime o data.
Puneti compozitia in forme de silicon pentru briose si coaceti in cuptor timp de 35 de minute.

Daca folositi forme mai mici, timpul de coacere scade la 25 de minute.
In plus, va trebui sa impartiti compozitia in doua, iar partea de compozitie ramasa se pastreaza la frigider.
Lasati sa se raceasca prajiturile pe un gratar si coaceti restul compozitiei.
Serviti la temperatura camerei.

Foto: Silikomart


Pofta buna!