Site coolinaria.ro

Mini-briose cu piersici


Aceste briose pufoase sub forma de lalea ascund un miez delicios din gem sau marmelada de piersici.
Va puteti delecta si cu alte umpluturi, desigur, dupa gust.

Mini-briose cu piersici

Ingrediente:
  • 100 gr faina Manitoba
  • 100 gr faina de grau alba 00 pentru patiserie
  • 50 gr unt taiat bucati
  • 1 ou
  • 40 gr zahar
  • 85 ml lapte (sau lapte de soia)
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 4 gr drojdie uscata (1/2 pliculet)
  • marmelada de piersici
Mod de preparare:
Amestecati cele doua tipuri de faina cu drojdia uscata si cu zaharul.
Incalziti laptele, adaugand sarea.
Puneti pe blatul de lucru amestecul de faina, adaugati untul, oul, coaja rasa de portocala si apoi laptele putin cate putin, framantand indelung, pana obtineti o coca fina si neteda.

Acoperiti cu o bucata de panza si lasati la crescut cel putin o ora si jumatate la cald.
Luati coca si mai framantati-o putin, apoi incepeti sa rupeti bucatele de aluat si sa le turtiti in mana.
Puneti in centru o lingurita de marmelada si inchideti turtitele de aluat, apoi rulati-le sub forma de bile.
Puneti bilele umplute in forma de copt.
Lasati la crescut bine inca o ora, apoi puneti forma in cuptor la o temperatura de 180°C cu un vas cu apa dedesubt.

Lasati sa se coaca timp de 25-30 de minute, apoi testati cu o scobitoare nivelul de coacere.
Odata coapte, stingeti cuptorul, intredeschideti-i usa si lasati briosele sa se raceasca treptat.
Scoateti din cuptor mini-briosele si puneti-le sa se raceasca complet pe un gratar.

Foto: Silikomart


Pofta buna!