Site coolinaria.ro

Flori de ciocolata cu inghetata de vanilie si visine


Un desert de vara foarte usor de facut, cu ingrediente la indemana, dar de mare efect pentru invitati!

Flori de ciocolata cu inghetata de vanilie si visine

Ingrediente:
  • visine conservate in sirop (sau din visinata)
  • inghetata de vanilie
  • ciocolata
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la microunde sau in bain-marie.
Cu ajutorul unei mici pensule de bucatarie, acoperiti cu ciocolata cavitatile formei de silicon model dalie, intr-un strat nu tocmai subtire.
Aveti grija sa nu ramana spatii, pentru ca ar putea iesi pe acolo inghetata!
Apoi puneti la frigider sa se solidifice timp de 15 minute.
Dupa aceea, adaugati inghetata de vanilie, lasand un spatiu in mijloc pentru visine.

Dupa ce ati pus in centru visinele, acoperiti cu inghetata si apoi sigilati inghetata cu un alt strat de ciocolata topita.
Puneti la congelator pana se intareste complet ciocolata.
Scoateti de la congelator cu 5 minute inainte de servire.

Foto: Silikomart


Pofta buna!