Site coolinaria.ro

Gratin de piersici cu migdale


Daca folositi o forma de tarta, aceasta ar trebui sa aiba diametrul de 25 cm.
Mai jos, vedeti preparatul intr-o tava dreptunghiulara de yena, cu pierisicile taiate felii.

Gratin de piersici cu migdale

Ingrediente:
  • 6-8 piersici coapte, curatate de coaja, fara sambure si taiate in jumatate
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 60 ml lapte
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 60 g migdale, tocate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 210 g Celsius.
Ungeti o tava pentru placinta cu 2 linguri de unt.
Pe o farfurie, presarati 2 linguri de zahar peste care asezati piersicile cu partea taiata in jos.



Separat, amestecati oul, laptele, faina si sarea.
Turnati acest aluat peste piersici.
Amestecati zaharul ramas cu migdalele si presarati peste aluat.
Stropiti prajitura cu 1 lingura de unt si coaceti 15 min.


Pofta buna!