Site coolinaria.ro

Prajitura cu lapte condensat si coulis de capsuni


Desertul ideal este o mega-prajitura sub forma de trandafir, servita cu sos de capsuni.
Observatie: Se pot inlocui faina si praful de copt cu 240 g de faina care creste singura (cu agent de crestere incorporat).

Prajitura cu lapte condensat si coulis de capsuni

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 240 g unt rece
  • 90 g zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte condensat
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • 240 g faina 00
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • Pentru coulis de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 75 g zahar tos
  • 1 lingura lichior de capsuni
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175°C.
Cerneti si amestecati toate ingredientele uscate.
Frecati spuma untul cu zaharul.
Adaugati vanilia si laptele condensat.
Adaugati faina in 3 ture, apoi la sfarsit ouale, unul cate unul (avand grija sa omogenizati bine compozitia inainte de a adauga oul urmator).
Trebuie sa obtineti o compozitie spumoasa.
Turnati amestecul in forma de silicon Trandafir si coaceti pentru 45-50 minute.
Incercati nivelul de coacere cu o scobitoare (dar nu deschideti cuptorul in primele 30 minute.
(Intre timp, pregatiti coulis-ul de capsuni).
Lasati sa se raceasca si scoateti din forma.

Coulis de capsuni:
Spalati capsunile, indepartand partile verzi, si zdrobiti-le.
Adaugati zaharul si lasati sa fiarba la foc mic pentru circa 15 minute, amestecand din cand in cand.
Fierberea trebuie sa se produca la foc mic, altfel zaharul se caramelizeaza, schimband culoarea sosului.
Sosul trebuie sa iasa dens.
Strecurati pentru a elimina semintele.
Luati de pe foc si adaugati lichiorul si zeama de lamaie.
Amestecati bine.

Serviti prajitura insotita de coulis.

Foto: Silikomart


Pofta buna!