Site coolinaria.ro

Caramele cu vanilie


Reteta este pentru caramele moi (fudge), aromate cu vanilie, special pentru deliciul celor mici.

Caramele cu vanilie

Ingrediente:
  • ulei pentru uns
  • 285 ml lapte
  • 310 g zahar pudra
  • 110 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ungeti cu ulei o tava patrata cu latura de 18 cm.
Puneti laptele pe foc si adaugati zaharul si untul.
Incalziti usor, amestecand in continuu pana cand se dizolva zaharul si untul se topeste.
Aduceti la fierbere si fierbeti 15-20 min, amestecand constant.

Cand temperatura compozitiei ajunge la 115 grade Celsius, luati de pe foc si adaugati esenta de vanilie.
Lasati sa se raceasca 5 min.
Bateti compozitia cu o lingura cateva minute pana cand incepe sa se ingroase.

Turnati in tava si lasati sa ajunga la temperatura camerei (nu bagati la frigider).
Odata ce s-a asezat, taiati in patratele mici si depozitati intr-un vas etans.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!