Site coolinaria.ro

Tort Paradis


Serviti un deliciu dulce: Tort sub forma de floare, cu crema de lapte!

Tort Paradis

Ingrediente:
  • 200 g margarina vegetala la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g faina de orez
  • 100 g amidon de cartofi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri (la temperatura camerei)
  • 1/2 pachetel de praf de copt
  • Pentru crema de lapte:
  • 250 g lapte de soia
  • 20 g zahar tos
  • 20 g amidon de porumb
  • coaja de la 1 1/2 lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare fina
  • 75 g frisca vegetala batuta
Mod de preparare:
Frecati cu o lingura de lemn margarina la temperatura camerei pana se transforma intr-o crema.
Adaugati zaharul pudra si amestecati delicat de sus in jos.
Intr-un castron bateti galbenusurile cu ouale intregi si adaugati un praf de sare.
Turnati peste margarina, amestecand delicat.
Adaugati coaja rasa de lamaie si putina sare.
La final adaugati faina cernuta cu amidonul si praful de copt.

Varsati compozitia in forma de silicon "Margareta".
Coaceti la cuptor la 160° pentru circa 45 minute.
Scoateti tortul din forma si lasati la racit.
Pentru crema de lapte: amestecati amidonul cu zaharul si adaugati putin cate putin laptele.
Adaugati succesiv coaja rasa de lamaie, un praf de sare si esenta de vanilie, si puneti totul sa se ingroase pe foc.

Luati compozitia de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti frisca vegetala fara zahar si incorporati crema de lapte pregatita.
Puneti la frigider.
Taiati tortul si umpleti-l cu crema de lapte, apoi pudrati cu zahar inainte de servire.

Foto: Silikomart


Pofta buna!