Macarons colorate
Un desert elegant, gustos si viu colorat este intotdeauna un deliciu.
Incercati si macarons de casa, nu doar pe cele din comert...
Ingrediente:
- Pentru 24 macarons:
- 80 g faina de migdale
- 70 g zahar tos
- putina vanilie
- colorant alimentar pudra (de culoarea dorita)
- 60 g zahar pudra
- 70 ml albus de ou pasteurizat
Mod de preparare:
Amestecati faina de migdale cernuta cu zaharul tos si cu vanilia.
Bateti albusul cu zaharul pana obtineti o spuma tare.
Transferati compozitia intr-un castron incapator, adaugati colorantul alimentar si apoi faina de migdale cu zaharul si vanilia amestecate mai devreme.
Amestecati de jos in sus pana obtineti o compozitie cu o consistenta foarte neteda.
Puneti foaia din silicon pentru macarons pe o suprafata plana, varsati compozitia intr-o punga de plastic pentru umplut si turnati-o in spatiile desenate, formand mici discuri.
Lasati sa se aseze compozitia pentru circa 2 ore si dati la cuptorul incalzit la 140°C pentru 20 minute.
Lasati sa se raceasca si umpleti-le dupa plac.
Foto: Silikomart
Pofta buna!