Ardeii umpluti pot fi extrem de gustosi si fara carne, iar aceasta reteta bulgareasca o demonstreaza cu varf si indesat.
Serviti cu garnitura de cartofi sau orez, alaturi de o salata.
Puteti varia umplutura si cu alte legume: dovlecei, ciuperci portobello, anghinare...
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Incingeti uleiul si caliti ceapa, morcovii, telina, cartofii si usturoiul 10 min, amestecand des.
Adaugati rosiile si condimentele si caliti inca 10 min, amestecand ocazional.
Adaugati patrunjelul si branza si caliti inca 5 min, apoi luati de pe foc si lasati sa se raceasca 10 min.
Umpleti ardeii cu aceasta compozitie si asezati capacul.
Asezati ardeii in picioare intr-o cratita si adaugati apa sau supa.
Acoperiti si bagati la cuptor 45 min.
In acest timp, puteti pregati sosul, amestecand toate ingredientele.
Dupa 30 min din timpul petrecut in cuptor adaugati sosul peste ardei si gatiti in continuare inca 15 min, pana cand sosul se ingroasa si devine galben.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!