Site coolinaria.ro

Desert lalea cu fructe rosii


Un desert rece deosebit de frumos prezentat, care cere experienta in bucatarie si indemanare.

Desert lalea cu fructe rosii

Ingrediente:
  • Pentru spuma de fructe rosii:
  • 450 g frisca batuta
  • 300 g bezea italiana (mering)
  • 100 g piure de coacaze rosii
  • 100 g piure de zmeura
  • 100 g piure de capsuni
  • 5 g gelatina foi
  • Pentru decorat :
  • 100 g pasta de zahar
  • 1 g de colorant verde menta
  • 1 g de colorant galben ou
  • Bezea italiana (mering - reteta de baza)
  • 200 g zahar tos
  • 50 g apa
  • 125 g albus
  • 50 g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru bezeaua italiana (mering - reteta de baza):
Puneti la topit pe foc la 121° C cele 200 g de zahar cu apa.
Intre timp, bateti albusurile spuma cu celelalte 50 g de zahar si varsati zaharul topit in fir subtire fara sa opriti robotul de bucatarie.
Bateti pana se raceste compozitia.

Pentru spuma de fructe rosii:
Inmuiati mai intai foile de gelatina intr-o cantitate mica de piure cald de fructe, adaugati restul piureului si apoi meringul si frisca batuta.

Asamblarea desertului:
Umpleti forma de silicon cu spuma pregatita si dati la congelator.
Dupa ce s-a intarit, scoateti din forme, puneti lalelele pe o farfurie si din pasta de zahar colorata cu verde formati tulpinile florilor si frunzele.
Decorati cu un ciorchine de coacaze rosii si serviti imediat.

Foto: Silikomart


Pofta buna!