Site coolinaria.ro

Semifreddo cu fructe de padure si ciocolata topita


Semifreddo este denumirea italiana data unei categorii de deserturi semi-inghetate, preparate de obicei cu gelatina.

Semifreddo cu fructe de padure si ciocolata topita

Ingrediente:
  • Pentru 16 portii:
  • 360 g frisca
  • 150 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 45 g bezea italiana (mering)
  • 30 g ciocolata fondanta
  • 300 g fructe de padure, plus cateva pentru decorat
  • 3 linguri de sirop de capsuni
  • topping de ciocolata
  • Mering italian (reteta de baza):
  • 100 g zahar tos
  • 25 ml apa
  • 60 g albus
  • 25 g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru bezeaua italiana (mering - reteta de baza):
Topiti la 120°C cele 100 g de zahar in apa.
Intre timp, bateti albusurile cu cele 25 g zahar ramase intr-o spuma tare, turnati apoi in fir subtire zaharul topit fara sa opriti robotul de bucatarie.
Bateti pana se raceste complet.

Pentru semifreddo:
Frecati galbenusurile cu zaharul pudra, adaugati crema mascarpone si frisca batuta, ciocolata, meringul si fructele de padure.
Cu aceasta compozitie umpleti formele de silicon si dati la congelator cel putin 6 ore.
Scoateti deserturile din forme si puneti-le pe farfurii, turnati deasupra toppingul de ciocolata si decorati cu fructe de padure.
Lasati sa stea la temperatura camerei 10-15 minute inainte de servire.

Foto: Silikomart


Pofta buna!