Site coolinaria.ro

Inimioare de cafea


Delicioasa si aspectuoasa: prajitura cu cafea servita pe bat de inghetata.

Inimioare de cafea

Ingrediente:
  • 90 g faina
  • 90 g unt moale
  • 90 g zahar tos
  • 2 oua
  • 35 g lapte
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita de cafea solubila
  • Pentru decorat:
  • gelatina-jeleu neutra sau gelatina de caise
  • bombonele de zahar colorate
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer electric, bateti untul cu zaharul, semintele de vanilie si cafeaua solubila, pana rezulta un amestec spumos.
Incorporati ouale pe rand, adaugati putin cate putin faina cernuta cu praful de copt, apoi la sfarsit laptele.

Umpleti formele pe trei sferturi si puneti la cuptorul preincalzit la 160°C pentru circa 25 min.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a scoate din forme.
Pentru a decora, scufundati prajiturile obtinute in gelatina neutra si presarati bombonelele colorate.

Foto: Silikomart


Pofta buna!