Site coolinaria.ro

Flori din crema de ardei si parmezan


Un aperitiv fin si deosebit pentru mese festive, potrivit pentru orice sezon.

Flori din crema de ardei si parmezan

Ingrediente:
  • 4 ardei rosii medii
  • 1 ceapa
  • o mana de capere
  • 4 linguri de parmezan
  • 3/4 foi de gelatina
  • sare si piper dupa gust
  • ulei
Mod de preparare:
Turnati cateva linguri de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa tocata marunt si lasati sa se inmoaie la foc mic.
Cand ceapa devine aurie, adaugati ardeii spalati si curatati taiati bucati, apoi caperele. Puneti sare dupa gust.
Lasati pe foc pana cand ardeii s-au inmuiat si s-au rumenit.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece pentru circa 10 min.

Varsati ardeii calzi in bolul mixerului, adaugati parmezanul si bateti pana obtineti o crema omogena. Gustati si adaugati sare daca mai este nevoie.
Adaugati in compozitia calda gelatina inmuiata. Amestecati pana se topeste gelatina si se omogenizeaza iar compozitia.
Ungeti forma de silicon cu ulei de masline, varsati in ea compozitia, acoperiti cu o folie de plastic lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 4 ore.
Scoateti din forma portiile de crema cu putina vreme inainte de servire.

Foto: Silikomart


Pofta buna!