Site coolinaria.ro

Tiramisu in forma de sarlota


Un desert fin, elegant, potrivit pentru ocazii deosebite in care vreti sa va rasfatati invitatii.

Tiramisu in forma de sarlota

Ingrediente:
  • Pentru spuma de mascarpone:
  • 310 g frisca fara zahar
  • 310 g mascarpone
  • 70 g galbenus de oua
  • 150 g zahar tos
  • 50 ml apa
  • 7 g gelatina foi
  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti clasici de orez
  • 60 g galbenus de oua
  • 60 g faina de orez
  • 15 g amidon de orez
  • 90 g albus de ou
  • 75 g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru spuma de mascarpone:
Puneti jumatate din cantitatea de zahar cu un pic de apa la fiert, pana siropul rezultat ajunge la temperatura de 120°C. Puteti verifica temperatura cu ajutorul unei spatule termometru pentru ciocolata.
Cand a ajuns la temperatura respectiva, turnati zaharul topit peste albusul care se bate spuma la un robot de bucatarie.
Puneti gelatina la inmuiat in 35 ml apa.
Frecati cele 70 g de galbenus cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, apoi incalziti la microunde.
Turnati in compozitia de galbenus foile de gelatina cu cei 35 ml de apa in care fusesera puse la inmuiat mai devreme si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati albusul batut spuma, crema mascarpone si la final adaugati frisca batuta pe jumatate.

Pentru blat:
Amestecati galbenusurile cu zaharul tos si apoi cu albusul batut spuma tare.
Cerneti separat amidonul de orez si faina, apoi adaugati-le la compozitia de ou.
Intindeti pe o tava in care ati pus de copt amestecul de mai sus si coaceti la 180 °C pentru maxim 15 minute.
Varsati in formele de sarlota spuma cu mascarpone pana le umpleti pe jumatate.
Decupati un disc de biscuit folosind o forma de decupat cu diametru mai mic decat cel al formei de sarlota si adaugati-l peste spuma.
Puneti la congelator.
Dupa ce s-a intarit la congelator, scoateti din forma, lasati putin sa se inmoaie, decorati si serviti sarlotele de tiramisu.

Foto: Silikomart


Pofta buna!