Site coolinaria.ro

Briose cu cafea


Prajiturile cu cafea sunt printre preferatele noastre. De ce sa nu incercam si o astfel de reteta de briose?

Briose cu cafea

Ingrediente:
  • 150 g faina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 60 ml cafea foarte tare
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 g alune de padure
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • Pentru crema de unt:
  • 75 g unt moale
  • 1 lingura de lapte
  • 200 g zahar pudra
Mod de preparare:
Bateti ouale cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema limpede si densa.
Adaugati uleiul putin cate putin, apoi faina si praful de copt.
Pregatiti cafeaua si lasati-o sa se raceasca, apoi turnati-o peste amestec si omogenizati.
Daca amestecul este prea lichid, mai puneti un pic de faina.
Adaugati ciocolata si alunele prajite putin si taiate in bucati mari.
Amestecati si varsati in formele pentru briose.

Lasati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 minute, testati nivelul de coacere cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca.
Pregatiti crema batand cu un mixer untul moale cu laptele si zaharul pana obtineti o crema densa si omogena.
Decorati briosele cu crema de unt cu ajutorul unui sprit.
Decorati cu boabe de cafea si alune de padure.

Foto: Silikomart


Pofta buna!