Prajiturile cu cafea sunt printre preferatele noastre. De ce sa nu incercam si o astfel de reteta de briose?
Bateti ouale cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema limpede si densa.
Adaugati uleiul putin cate putin, apoi faina si praful de copt.
Pregatiti cafeaua si lasati-o sa se raceasca, apoi turnati-o peste amestec si omogenizati.
Daca amestecul este prea lichid, mai puneti un pic de faina.
Adaugati ciocolata si alunele prajite putin si taiate in bucati mari.
Amestecati si varsati in formele pentru briose.
Lasati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 minute, testati nivelul de coacere cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca.
Pregatiti crema batand cu un mixer untul moale cu laptele si zaharul pana obtineti o crema densa si omogena.
Decorati briosele cu crema de unt cu ajutorul unui sprit.
Decorati cu boabe de cafea si alune de padure.
Foto: Silikomart
Pofta buna!