Pentru siropul de zahar:
Pregatiti siropul punand intr-o cratita mai intai apa, apoi zaharul. Puneti la foc mic, lasati sa se incalzeasca timp de aproximativ 10 minute, apoi mariti focul pana se ajunge la temperatura de fierbere.
Este recomandabil sa umeziti cu o pensula inmuiata in apa interiorul cratitei, pentru a evita ca siropul sa se caramelizeze pe margini.
Cand siropul incepe sa fiarba, reduceti flacara si lasati pe foc pentru inca 4-5 minute.
Stingeti focul, acoperiti vasul si lasati sa se raceasca complet inainte de folosire.
Se poate pastra pentru mai bine de o saptamana la frigider, intr-un vas de sticla cu inchidere ermetica.
Pentru inimioare:
Pasati zmeura pana obtineti un piure, amestecand cu siropul de zahar.
Intr-un alt vas amestecati cu grija iaurtul, apoi turnati putin cate putin piureul de zmeura, amestecand cu o spatula in asa fel incat sa creati un efect neomogen.
Cu o lingura luati compozitia si varsati-o in formele de silicon.
Dati la congelator pentru cel putin 4 ore.
Foto: Silikomart
Pofta buna!