Site coolinaria.ro

Briose cu kiwi si gem de caise


Briosele sunt un desert foarte indragit, iar aceasta varianta fructata isi va face loc cu usurinta in topul preferintelor.

Briose cu kiwi si gem de caise

Ingrediente:
  • 125 gr faina
  • 90 gr faina de grau integrala
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 55 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 180 ml lapte
  • 75 gr unt topit
  • 3 kiwi
  • 1/2 lingurita gem de caise per briosa
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecati primele 4 ingrediente (uscate), iar in alt bol, urmatoarele 3 ingrediente (umede).
Incorporati ingredientele umede in cele uscate, cu ajutorul unei furculite, cu grija sa nu amestecati prea mult.
Cu o lingura, puneti aluatul format in forme de briose. Daca nu aveti forme de silicon, vor trebuie unse inainte.
Pe fiecare briosa puneti o felie sau o jumatate de felie de kiwi, in functie de diametrul formei.
Coaceti aprox. 20 min, pana ce briosele devin aurii.
Scoateti din cuptor si ungeti fiecare briosa cu jumatate de lingurita de gem de caise.
Dati din nou la cuptor inca 5 min.
Lasati sa se raceasca putin inainte de a scoate din forma.

Foto: Flickr


Pofta buna!