Site coolinaria.ro

Pilaf turcesc


Reteta traditionala turceasca, similara cu pilaful indian.

Pilaf turcesc

Ingrediente:
  • 550 g orez cu bob lung
  • 3 linguri unt
  • 750 ml supa de legume sau pui
Mod de preparare:
Spalati orezul intr-o sita sub jet de apa rece. Lasati sa se scurga bine.
Topiti untul intr-o tigaie adanca (sau oala) si, cand incepe sa sfaraie, adaugati orezul.
Amestecati constant cateva minute pentru a evita arderea si pentru a se acoperi cu unt.
Adaugati supa, aduceti la fierbere, reduceti focul, acoperiti si fierbeti la foc mic 15 min.
In acest timp, orezul nu trebuie amestecat deloc.



Luati de pe foc si puneti un prosop curat deasupra oalei, apoi acoperiti. Lasati asa 10 min.
Asezonati cu sare si piper si serviti imediat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!