Site coolinaria.ro

Iepure cu ceapa


Reteta albaneza cu carne de iepure marinata peste noapte.
Se serveste cu cartofi prajiti sau orez simplu si salata.

Iepure cu ceapa

Ingrediente:
  • carnea de la 1 iepure, taiata cubulete
  • 2 foi de dafin
  • 60 ml otet de vin rosu
  • 150 ml ulei de masline
  • catei de usturoi intregi, dupa gust
  • o bucata mica de scortisoara
  • sare si piper
  • condimente allspice (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
  • 1 fir rozmarin
  • 125 ml vin rosu sec
  • 2 linguri bulion
  • un praf de zahar
  • 300 ml apa fierbinte sau supa
  • 700 g ceapa (cepe mici, curatate, dar lasate intregi)
Mod de preparare:
Marinati carnea de iepure in otet si foi de dafin peste noapte, la frigider.
Scoateti bucatile de carne de la marinat (pastrati foile de dafin), scurgeti bine si prajiti in jumatate din cantitatea de ulei de masline pana se rumenesc pe ambele parti.
Cand s-a prajit carnea, puneti intr-o tigaie impreuna cu usturoiul, frunzele de dafin, condimentele, rozmarinul si vinul.
Apoi adaugati bulionul, zaharul si apa fierbinte (sau supa).
Acoperiti si gatiti o ora.
Intre timp, incingeti uleiul de masline ramas si caliti ceapa, amestecati ocazional pentru a se rumeni pe toate partile (15 min).
Adaugati ceapa calita peste carne.
Acoperiti si fierbeti inca 15 min.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!