Reteta marocana de ceapa condimentata, ideala ca garnitura pentru peste, dar foarte buna si ca fel principal alaturi de o salata.
Asezati feliile de ceapa in straturi pe fundul unei tavi.
Intr-un castron, amestecati uleiul, sofranul, ghimbirul, piperul, jumatate din cantitatea de scortisoara si jumatate din cantitatea de zahar.
Turnati peste ceapa si adaugati suficienta apa cat sa acopere. Amestecati bine si lasati la marinat 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti cu ulei o tava de copt, asezati pe latime bucatile de telina si peste aranjati feliile de ceapa, in straturi.
Turnati marinata peste ceapa, presarati scortisoara si zaharul ramas, acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti 20 min.
Mariti temperatura cuptorului la 230 grade Celsius.
Odata ce temperatura a fost atinsa, inlaturati folia de aluminiu si bagati la cuptor 10-15 min pana devine usor caramelizat si foarte fraged. Serviti fierbinte.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!