Site coolinaria.ro

Fasole picanta - Akkra


Originara din vestul Africii, aceasta reteta foarte simpla de fasole picanta a devenit populara si in zona Caraibelor si Brazilia.

Fasole picanta - Akkra

Ingrediente:
  • 450 g fasole pestrita
  • 3-4 ardei iuti, tocati
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:
Spalati fasolea si lasati-o la inmuiat peste noapte in apa fiarta.
Inlaturati impuritatile si tineti-o din nou la inmuiat pana se umfla complet.
Scurgeti si folositi un robot de bucatarie pentru a o face pasta impreuna cu ardeii si sarea.
Amestecati pana cand devine cremoasa.
Incingeti uleiul si scufundati cu ajutorul unei linguri aluatul.
Prajiti pana se rumenesc bine pe toate partile.
Asezati pe o farfurie cu servetele absorbante pentru a inlatura excesul de ulei.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!