Site coolinaria.ro

Sos Chimichurri


Chimichurri este un sos si o marinata pentru gratar din America Latina, predominant Argentina.

Sos Chimichurri

Ingrediente:
  • 120 ml ulei de masline
  • 60 ml otet de vin rosu
  • 60 ml apa
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat marunt
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 ardei gras, tocat marunt
  • 1 rosie decojita, fara seminte, tocata marunt
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 linguri fulgi de chili
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecati foarte bine toate ingredientele in afara de ulei si otet.
Lasati sa se aseze, apoi amestecati inca 30 min.
Adaugati otetul si uleiul si mai lasati sa se aseze inca 30 min.
Turnati compozitia intr-un borcan etans si tineti la frigider 3 zile inainte sa folositi.
Chiar daca sosul este gata dupa numai o ora, se recomanda a se consuma dupa 3 zile pentru rezultate mai bune.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!