Site coolinaria.ro

Pere posate in vin cu ciocolata


Reteta si-asa delicioasa de pere posate in vin rosu este imbogatita cu sos de ciocolata si se poate servi cu frisca si frunze de menta.

Pere posate in vin cu ciocolata

Ingrediente:
  • 6 pere, decojite si fara cotor
  • 750 ml vin rosu
  • 250 g zahar
  • 1 baton mic de scortisoara
  • 1 pastaie de vanilie, desfacuta
  • 1 fir mic de cimbru
  • 3 stelute de anason
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 75 g ciocolata amaruie, taiata cubulete
  • 75 g unt cald
  • 75 g frisca pt prajituri
  • 75 g cacao
  • 75 g apa
  • 75 g zahar
Mod de preparare:
Amestecati vinul, zaharul, condimentele si ierburile si aduceti la fierbere.
Reduceti focul si puneti perele la fiert. Intoarceti-le regulat daca nu sunt acoperite complet.
Dupa 30 min, scoateti perele si lasati deoparte.
Aduceti lichidul ramas la fierbere pana se reduce si devine ca un sirop.

Pentru sosul de ciocolata:
Intr-o tigaie, amestecati bine toate ingredientele, la foc mic. Dupa ce se omogenizeaza, mai lasati pe foc 5 minute sa se ingroase sosul.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!