Este important ca dovleacul folosit sa aiba pulpa moale, rezultatul este absolut delicios!
Fierbeti dovleacul in apa cu sare 20-25 min sau pana se inmoaie, apoi scurgeti foarte bine.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati putin piper in ulei, apoi caliti usturoiul.
Cand usturoiul incepe sa prinda culoare, adaugati ceapa, reduceti focul si caliti 5 min.
Lasati ceapa sa se raceasca putin, apoi folositi un robot de bucatarie cu lame din metal, in care adaugati ceapa si usturoiul calite, dovleacul fiert, pasta de tomate, praful de curry, sarea si piperul.
Amestecati pana totul se tranforma intr-o pasta fina, apoi adaugati smantana si omgenizati.
Intre timp, fieberti pastele in apa cu sare, 8-10 min.
Scurgeti pastele si stropiti cu putin ulei de masline.
Serviti pastele cu sos de dovleac si putin parmezan ras, deasupra.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!