O reteta delicioasa de prajitura rasturnata, care merge de minune cu putina inghetata de vanilie.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru topping:
Amestecati untul, zaharul si gemul si intindeti pe fundul unei tavi anti-aderente.
Aranjati inelele de ananas si ciresele glasate dupa modelul dorit.
Pentru aluat:
Intr-un castron mare, amestecati untul cu zaharul.
Adaugati ouale pe rand, impreuna cu 1 lingura de faina.
Cerneti deasupra faina ramasa, impreuna cu praful de copt.
Adaugati laptele si amestecati foarte bine.
Adaugati compozitia peste ananas si nivelati cu ajutorul unei spatule.
Coaceti 40-45 min pana creste suficient si se rumeneste (faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt la interior).
Lasati in tava sa se raceasca 5 min, apoi desfaceti marginile cu o spatula.
Asezati o farfurie intinsa deasupra tavii si intoarceti pentru a scoate din forma.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!