Site coolinaria.ro

Prajitura rasturnata cu ananas


O reteta delicioasa de prajitura rasturnata, care merge de minune cu putina inghetata de vanilie.

Prajitura rasturnata cu ananas

Ingrediente:
  • Topping:
  • 30 g unt moale
  • 30 g zahar
  • 2 linguri gem de caise
  • 220 g felii de ananas din compot
  • Cirese glasate
  • Aluat:
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina care creste singura
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Pentru topping:
Amestecati untul, zaharul si gemul si intindeti pe fundul unei tavi anti-aderente.
Aranjati inelele de ananas si ciresele glasate dupa modelul dorit.

Pentru aluat:
Intr-un castron mare, amestecati untul cu zaharul.
Adaugati ouale pe rand, impreuna cu 1 lingura de faina.
Cerneti deasupra faina ramasa, impreuna cu praful de copt.
Adaugati laptele si amestecati foarte bine.
Adaugati compozitia peste ananas si nivelati cu ajutorul unei spatule.
Coaceti 40-45 min pana creste suficient si se rumeneste (faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt la interior).
Lasati in tava sa se raceasca 5 min, apoi desfaceti marginile cu o spatula.
Asezati o farfurie intinsa deasupra tavii si intoarceti pentru a scoate din forma.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!