Site coolinaria.ro

Chifle daneze


Acest chifle daneze traditionale se pot servi la micul dejun, taiate in 2 si unse cu unt.

Chifle daneze

Ingrediente:
  • 50 g drojdie de bere
  • 300 ml apa
  • 200-300 ml lapte sau iaurt
  • 75 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • Faina
  • 1 ou batut, pentru uns
Mod de preparare:
Cuptorul incalzit la 220 grade Celsius.
Amstecati apa impreuna cu laptele sau iaurtul.
Faramitati drojdia de bere peste.
Adaugati si restul ingredientelor (adaugati faina pana cand aluatul devine de consistenta elastica).
Framantati aluatul si lasati la dospit 30 min.
Cand a crescut suficient, formati 16 chifle mici.
Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasati la crescut inca 30 min.
Ungeti fiecare chifla cu ou batut.
Tineti la cuptor 10-15 min, la 220 grade Celsius.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!