Site coolinaria.ro

Fursecuri cu miere


Fursecuri de casa fragede, usoare si putin dulci, cu faina integrala pentru un plus de sanatate.

Fursecuri cu miere

Ingrediente:
  • Pentru 40 fursecuri:
  • 180 gr faina integrala
  • 2 linguri miere
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri lapte (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius (sau 170 grade cu ventilatie).
Cerneti faina cu praful de copt si sarea.
Intr-un vas amestecati mierea cu uleiul si apoi adaugati oul si esenta de vanilie.
Amestecati (dar nu prea mult), dupa care incorporati ingredientele uscate pana obtineti un aluat moale.
Daca aluatul nu ese suficient de moale, adaugati putin lapte.

Cu o punga de umplut sau o seringa de bucatarie cu capat de stea de 1 cm, formati mici rozete de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Fursecurile vor creste putin si nu-si vor pierde forma.
Coaceti pana devin aurii, aprox. 10 min la 170 grade cu ventilatie, sau chiar pana la 15-20 minute fara ventilatie.
Dupa ce se racesc, pudrati cu zahar si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!