Site coolinaria.ro

Cuscus cu unt


O garnitura simpla pentru friptura la cuptor.

Cuscus cu unt

Ingrediente:
  • 350 g cuscus uscat, spalat sub jet de apa rece si scurs bine
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g unt, maruntit
  • Pentru sos:
  • 15 g unt
  • 3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Intr-o tava, puneti apa, sarea si cuscus-ul si amestecati bine.
Lasati 10 min sa se absoarba apa.
Turnati uleiul peste si folositi mainile pentru a amesteca bine.
Distribuiti bucatele mici de unt pe deasupra, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor 15 min.
Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si caliti fulgii de migdale pana se rumenesc usor, amestecati in continuu.
Aranjati portia de cuscus si presarati migdale pe deasupra.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!