Cuscus cu unt
O garnitura simpla pentru friptura la cuptor.
Ingrediente:
- 350 g cuscus uscat, spalat sub jet de apa rece si scurs bine
- 1/2 lingurita sare
- 400 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 25 g unt, maruntit
- Pentru sos:
- 15 g unt
- 3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Intr-o tava, puneti apa, sarea si cuscus-ul si amestecati bine.
Lasati 10 min sa se absoarba apa.
Turnati uleiul peste si folositi mainile pentru a amesteca bine.
Distribuiti bucatele mici de unt pe deasupra, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor 15 min.
Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si caliti fulgii de migdale pana se rumenesc usor, amestecati in continuu.
Aranjati portia de cuscus si presarati migdale pe deasupra.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!