Site coolinaria.ro

Biscuiti de Craciun cu ciocolata


Biscuitii cu ciocolata sunt preferati si de cei mari, si de cei mici, iar daca forma pe care le-o dam este in ton cu sarbatoarea Craciunului, efectul e garantat!

Biscuiti de Craciun cu ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru placutele de ciocolata:
  • 75 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Pentru biscuiti:
  • 250 g faina 00
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scortisoara pudra
  • vanilie
  • pudra de ghimbir
  • cuisoare pudra
  • Pentru asamblare:
  • 75 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Pentru placutele de ciocolata:
Topiti ciocolata alba la microunde (sau pe baie de aburi).
Cu o lingurita umpleti partile cele mai profunde ale formei din silicon pentru tablete de ciocolata, urmand linia desenelor. Lasati sa se raceasca.
Topiti ciocolata cu lapte si umpleti ce a mai ramas din cavitatile formei, apoi lasati iar sa se raceasca.

Pentru biscuiti:
Taiati in bucati mici untul si lasati-l sa se inmoaie, apoi amestecati-l cu zaharul.
Adaugati mirodeniile si sarea, apoi oul. La final adaugati faina si framantati bine.
Puteti face aluatul fie cu un mixer, fie manual, dar daca preferati a doua varianta, trebuie sa lucrati repede, pentru a nu se incalzi compozitia.
Modelati aluatul intr-o bila mare si puneti-l la frigider pentru circa o ora.
Intindeti aluatul cu un sucitor, apoi taiati din el mai multe dreptunghiuri (un pic mai mari decat placutele de ciocolata realizate mai devreme).
Coaceti biscuitii la 190° pentru circa 12 minute. Lasati sa se raceasca.

Pentru asamblare:
Topiti ciocolata alba pana devine cremoasa, dupa aceea intindeti o cantitate mica in centrul fiecarui biscuit.
Presati deasupra o placuta de ciocolata, pentru a le lipi. Lasati sa se raceasca.

Foto: Silikomart


Pofta buna!