Site coolinaria.ro

Prune in vin cu mascarpone


Prunele fierte in vin rosu cu zahar si servite cu mascarpone cremos sunt un desert excelent.

Prune in vin cu mascarpone

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 450 gr prune fara samburi (aprox. 40)
  • 2 batoane scortisoara
  • 250 gr zahar
  • 600 ml vin rosu sec
  • 450 gr mascarpone
Mod de preparare:
Puneti prunele cu zaharul, scortisoara si vinul intr-o oala la foc mediu spre tare.
Cand ajunge la fierbere, micsorati flacara si mai lasati pe foc 45 minute, pana ce lichidul devine sirop.
Luati de pe foc si lasati deoparte cel putin 15 minute.
Intindeti o gramajoara de mascarpone pe fiecare farfurie, puneti deasupra 6-7 prune si stropiti cu sirop.
Serviti imediat.

Foto:Flickr


Pofta buna!