Merisoarele uscate din reteta de mini prajituri (sau biscuiti pufosi, cum vreti sa o numiti) o fac numai buna pentru Masa de Craciun.
Incalziti cuptorul la 165 grade Celsius cu un gratar la mijloc.
Amestecati untul, zaharul, vanilia, faina si sarea intr-un castron mare pentru mixat.
Bateti cu o lingura de lemn pana se amesteca bine, dar nu devine foarte cremos.
Adaugati merisoarele uscate si taiate in bucatele si omogenizati.
Intindeti aluatul obtinut intr-o tava de copt patrata de 20-23 cm.
Coaceti pana incepe sa se rumeneasca, aprox 20 minute.
Scoateti tava pe un gratar sa se raceasca, aprox 20 minute.
Treceti un cutit pe marginea tavii pentru a desprinde prajitura si scoateti-o pe blatul de lucru.
Decupati biscuiti in formele preferate si depozitati la temperatura camerei intr-un recipient etans.
Rezista pana la 5 zile.
Foto: Flickr
Pofta buna!