Site coolinaria.ro

Paste cu smochine si naut


Gustul smochinelor este completat perfect de radicchio, o leguma italiana care s-a incetatenit in ultima vreme si la noi.

Paste cu smochine si naut

Ingrediente:
  • 230 g smochine, taiate in jumatate
  • 1 conserva naut
  • 1 ceapa tocata
  • 500 g fasole pastai, taiate in jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g migdale
  • Otet balsamic
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 60 ml ulei de masline
  • 200 g radicchio taiat julienne
  • Busuioc
  • Rozmarin
  • Branza de capra
  • 500 g paste, fierte in apa cu sare
Mod de preparare:
Incingeti putin ulei si caliti ceapa impreuna cu fasolea verde 1-2 min.
Adaugati usturoiul si migdalele si caliti inca 10 min.
Stropiti cu putin otet balsamic, adaugati nautul, smochinele si radicchio si gatiti pana se patrund toate bine, apoi stropiti din nou cu putin otet.
Luati de pe foc si adaugati busuiocul si rozmarinul, asezonati cu sare de mare si piper.
Turnati amestecul peste pastele fierte si stropiti cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Asezati in farfurii si radeti branza pe deasura.

Foto: Flickr


Pofta buna!