Site coolinaria.ro

Salata de gogonele cu maioneza


Reteta traditionala munteneasca ”Salata de gogonele cu maioneza” a fost oferita de Complex Draganesti de Vedea si preparata de Daimon Trattoria.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Salata de gogonele cu maioneza

Ingrediente:
  • 6-7 gogonele verzi
  • ceapa
  • 50 ml ulei
  • Sare
  • O lingura maioneza (vegetala - in perioada postului)
  • Usturoi si/sau piper (optional)
Mod de preparare:
Gogonelele se coc pe flacara, se curata si se lasa la scurs. Apoi se taie cotorul si se toaca.
Gogonelele tocate trebuie frecate cu ulei, apoi se potrivesc de sare.
Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu gogonelele tocate.
Se adauga o lingura cu maioneza (clasica sau vegetala).

Optional: Se poate adauga piper si/sau usturoi, dupa gust, pentru o mancare mai condimentata.

Secretul bucatarului
Chiar daca este o reteta traditionala, este preferabil sa folosesti ulei de masline, in loc de ulei de floarea soarelui! Va da un gust bun salatei si va scadea colesterolul.


Pofta buna!