Mousse de morcovi
Un aperitiv rapid si usor de facut, dar si sanatos, ideal dupa masa imbelsugata de Craciun.
Ingrediente:
- 700 gr morcovi
- 2 oua, separate
- 2 foi gelatina
- 300 ml smantana dulce
- 60 gr unt
- sare si piper
Mod de preparare:
Curatati si radeti morcovii.
Intr-o cratita, topiti untul la foc mic. Adaugati morcovii si 120 ml apa. Aduceti la fierbere si lasati pe foc 15-20 min.
Lasati sa se raceasca si adaugati galbenusurile si gelatina (inmuiata in prealabil si stoarsa).
Cu un tel, bateti albusurile cu un praf de sare pana se formeaza varfuri tari.
Intr-un alt castron, bateti smantana frisca.
Incorporati frisca si albusurile in amestecul de morcovi si asezonati cu sare si piper.
Umeziti 4 forme ceramice mici (ramekin) si umpleti cu spuma de morcovi rezultata.
Nivelati cu ajutorul unei spatule sau cu o lingura de lemn.
Dati la frigider 2-3 ore si serviti rece.
Foto: Flickr
Pofta buna!