Site coolinaria.ro

Mousse de morcovi


Un aperitiv rapid si usor de facut, dar si sanatos, ideal dupa masa imbelsugata de Craciun.

Mousse de morcovi

Ingrediente:
  • 700 gr morcovi
  • 2 oua, separate
  • 2 foi gelatina
  • 300 ml smantana dulce
  • 60 gr unt
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatati si radeti morcovii.
Intr-o cratita, topiti untul la foc mic. Adaugati morcovii si 120 ml apa. Aduceti la fierbere si lasati pe foc 15-20 min.
Lasati sa se raceasca si adaugati galbenusurile si gelatina (inmuiata in prealabil si stoarsa).
Cu un tel, bateti albusurile cu un praf de sare pana se formeaza varfuri tari.
Intr-un alt castron, bateti smantana frisca.
Incorporati frisca si albusurile in amestecul de morcovi si asezonati cu sare si piper.
Umeziti 4 forme ceramice mici (ramekin) si umpleti cu spuma de morcovi rezultata.
Nivelati cu ajutorul unei spatule sau cu o lingura de lemn.
Dati la frigider 2-3 ore si serviti rece.

Foto: Flickr


Pofta buna!