Site coolinaria.ro

Musaca de cartofi cu carne tocata


Reteta traditionala specifica Munteniei ”Musaca de cartofi cu carne tocata” a fost oferita si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”

Musaca de cartofi cu carne tocata

Ingrediente:
  • Carne tocata
  • Cartofi
  • Ceapa
  • Ulei (preferabil de masline)
  • sare si piper
  • 1 rosie per portie
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie rondele.
Intre timp se amesteca ceapa taiata marunt in carnea tocata si se adauga sare si piper dupa gust.
Se pune ulei in tava, apoi se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de carne tocata, urmata de un nou strat de cartofi.
Se orneaza cu felii de rosii asezate peste ultimul strat de cartofi.
Se introduce la cuptor.

Secretul bucatarului
Pentru ca reteta de musaca sa aiba un gust cat mai bun, este bine sa se fie pregatita in mai multe straturi.


Pofta buna!