Usor de facut si foarte gustoase, fursecurile cu gem arata mult mai bine grupate cate 3, folosind gemuri asortate care duc cu gandul la pietre pretioase.
Amestecati faina cu sarea.
Cu mixerul electric bateti untul cu zaharul, aprox 4 minute, apoi bateti in compozitie oul si vanilia.
La viteza mica a mixerului, incorporati amestecul de faina in 3 randuri, pana se formeaza aluatul.
Impartiti aluatul in doua si faceti din fiecare bucata un disc de 15-16 cm.
Inveliti discurile de aluat in folie alimentara si dati la rece sa se intareasca, aprox 1 ora.
Preincalziti cuptorul la 175 C cu gratarul pus la mijloc.
Tapetati 2 tavi mari cu hartie de copt.
Luati cate o lingurita din aluat si formati din ea o biluta. Turtiti fiecare biluta putin (de aprox 2-3 cm diametru si 1 cm grosime).
Asezati cate 3 astfel de discuri intr-un triunghi pe foaia de copt, cu marginile atingandu-se.
Faceti apoi o mica adancitura in mijlocul fiecarui disc, cu coada unei linguri de lemn.
Asezati grupurile de 3 fursecuri cam la 2-3 cm distanta in tava.
Umpleti adanciturile cu putin gem (fiecare fursec din trio trebuie sa aiba o umplutura diferita). Evitati bucatile de fructe.
Coaceti pana se patrun fursecurile si devin aurii-rumenite pe margini, aprox 15-20 minute.
Lasati sa se raceasca in tava 5 minute, dupa care le scoateti pe gratar sa se raceasca de tot.
Mai faceti un rand de fursecuri in tavi racite si tapetate cu hartie de copt nefolosita.
Foto: Flickr
Pofta buna!