Cu cat este mai groasa crusta de biscuiti, cu atat mai bun este acest cheesecake!
Scoateti din frigider crema de branza, ouale si smantana si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei cat timp preparati blatul.
Macinati biscuitii intr-un blender sau robot de bucatarie.
Amestecati bine firimiturile de biscuiti cu zaharul, sarea si untul intr-un castron si tapetati cu acest amestec fundul unei forme de copt cu balama (fund detasabil), rotunda, de 25 cm. Apasati bine sa se preseze blatul.
Puneti si pe marginea formei, dar nu urcati decat 2-3 cm.
Dati la rece pana pregatit crema.
NU PREINCALZITI CUPTORUL!
Intr-un castron mare, amestecati crema de branza, ouale, galbenusurile si vanilia pana devine o compozitie fina.
Adaugati zaharul, faina si smantana si omogenizati.
Nu mixati excesiv pentru ca se vor forma bule de aer in compozitie si prajitura se poate crapa apoi.
Turnati crema obtinuta in crusta deja preparata.
Puneti prajitura in cuptor si coaceti 10 minute la 205 grade Celsius. Puteti sa coaceti 5 minute in plus daca va place sa se rumeneasca putin.
Micsorati temperatura la 95 grade Celsius si coaceti 3 ore.
Opriti cuptorul, intredeschideti usa si lasati asa o ora sa se raceasca.
Apoi, dati la rece si lasati in frigider minim 24 de ore inainte de a scoate cheesecake-ul din forma si a-l servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!