Site coolinaria.ro

Tocanita de peste spaniola


Reteta traditionala din Tara Basca pe baza de peste, cartofi si ardei gras. Poarta numele de Marmitako.
Optional, se pot adauga si alte legume mici, cum ar fi mazarea, iar supa de peste se poate inlocui cu vin alb.

Tocanita de peste spaniola

Ingrediente:
  • Ulei de masline
  • 250 g ceapa, tocata marunt
  • Usturoi tocat, dupa gust
  • 250 g ardei gras, tocat marunt
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • Apa sau supa de peste
  • 2 foi de dafin
  • Sare, dupa gust
  • 250 g peste palamida, taiat cubulete
  • Patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incingeti ulei de masline intr-o tigaie adanca si caliti usor ceapa, usturoiul, ardeiul gras si cartofii, pana cand ceapa devine moale.
Acoperiti cu suficienta apa sau supa de peste.
Adaugati foile de dafin si sarea si fierbeti 10 min.
Adaugati pestele si lasati sa fiarba la foc mic inca 10 min.
Presarati patrunjel tocat si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!