Site coolinaria.ro

Jeleu de cafea


Reteta japoneza de desert, mai putin dulce decat suntem noi obisnuiti.
Eventual, puteti aduga mai mult zahar decat e prevazut.

Jeleu de cafea

Ingrediente:
  • 500 ml cafea tare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura gelatina (sau agar-agar)
  • 60 ml apa fierbinte
Mod de preparare:
Preparati cafeaua tare. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.
Puneti gelatina in apa fierbinte si amestecati sa se dizolve. Daca aveti posibilitatea sa folositi agar-agar, e cu atat mai bine, pentru ca desertul va avea o consistenta mai ferma.
Puneti cafeaua si gelatina dizolvata intr-o craticioara la foc mediu, amestecand bine.
De cand incepe sa fiarba usor, mai lasati pe foc 5 minute.

Turnati amestecul intr-un vas intins (de ex, o tava yena).
Cu o spatula de silicon, uniformizati, asigurandu-va ca nu raman bule de aer.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care dati la frigider sa se intareasca bine.
Taiati jelelul in cubulete si serviti cu toppingul preferat (frisca, de exemplu).

Foto: Flickr


Pofta buna!