Site coolinaria.ro

Vinete cu iaurt si rodie


O combinatie inedita si delicioasa care se poate pastra in frigider 3 zile (sosul pus separat de vinete).

Vinete cu iaurt si rodie

Ingrediente:
  • Pentru iaurtul cu sofran:
  • un praf de sofran
  • 45 ml apa fierbinte
  • 180 gr iaurt grecesc
  • usturoi zdrobit, dupa gust
  • 40 ml zeama de lime
  • 45 ml ulei de masline
  • Pentru vinete:
  • 3 vinete medii, taiate felii de 2 cm grosime
  • ulei de masline
  • Pentru servire:
  • 2 linguri seminte de pin, prajite
  • semintele de la 1 rodie
  • 20 frunze busuion proaspat (sau echivalentul de busuioc uscat)
  • sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Pentru iaurtul cu sofran:
Infuzati sofranul in apa fierbinte 5 minute.
Turnati intr-un vas inalt impreuna cu iaurtul, usturoiul, zeama de lime, uleiul de masline si putina sare.
Bateti bine amestecul, ajustati sarea dupa gust si dati la rece.

Pentru vinete:
Puneti feliile de vanata intr-o tava de copt si ungeti-le cu ulei de masline.
Asezonati si coaceti 35 de minute, pana se rumenesc.
Lasati sa se raceasca.

Pentru servire:
Aranjati feliile de vanata pe o farfurie, suprapunandu-le putin.
Turnati pe deasupra iaurtul si presarati seminte de pin, de rodie si busuioc.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!