Site coolinaria.ro

Scoici cu sos de vin si tarhon


Preparat afrodisiac cu scoici pentru o cina romantica, usoara si foarte gustoasa.

Scoici cu sos de vin si tarhon

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete (2-3 cm)
  • 1 lingurita sare
  • 115 + 15 grame unt, la temperatura camerei
  • 175 ml lapte integral (sau mai mult)
  • 12 scoici, curatate
  • 80 ml vin alb sec
  • 2 linguri ceapa frantuzeasca tocata (hasme / salota)
  • 2 linguri smantana dulce
  • 1 1/2 linguri + 4 linguri tarhon proaspat tocat
Mod de preparare:
Pentru piure:
Fierbeti cubuletele de cartofi cu sare (aprox. 10 minute), scurgeti bine si zdrobiti-le piure. Adaugati 55 gr unt si amestecati sa se topeasca.
Adaugati laptele si amestecati. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Lasati sa ajunga la temperatura camerei si incalziti din nou putin inainte de servire, adaugand lapte daca e prea uscat piureul.

Pentru scoici:
Topiti 15 gr unt intr-o tigaie adanca la foc mediu spre tare.
Presarati sare si piper pe scoici.
Adaugati scoicile in tigaie si sotati pana devine putin opace in mijloc (cam 2 minute pe fiecare parte).
Scoateti scoicile pe o farfurie si acoperiti cu folie.
Pastrati zeama lasata in tigaie.

Pentru sos:
Puneti vinul si ceapa frantuzeasca intr-o craticioara.
Fierbeti inabusit la foc mediu pana se reduce la consistenta de sos, aprox. 3 minute.
Incorporati smantana si mai lasati pe foc 1 minut.
Bateti treptat 60 gr unt in compozitie.
Adaugati zeama de la scoici si amestecati.
Adaugati 1 lingura si jumatate de tarhon proaspat tocat (sau 1/2 lingura tarhon uscat).
Asezonati sosul cu sare si piper dupa gust.

Amestecati cantitatea de tarhon ramasa cu piureul de cartofi caldut.
Impartiti piureul in 4 castronase si puneti deasupra scoicile.
Stropiti cu sosul de tarhon si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!