Site coolinaria.ro

Crema de zahar ars cu miere si lavanda


Crema de zahar ars este un desert foarte indragit, iar aceasta combinatie inedita poate fi o surpriza dulce extrem de placuta!

Crema de zahar ars cu miere si lavanda

Ingrediente:
  • Pentru 5-6 portii:
  • 540 ml smantana
  • 180 ml lapte
  • 1 1/2 linguri lavanda uscata, plus pentru decor
  • 8 galbenusuri
  • 100 gr zahar + 4 linguri pentru topping
  • 2 linguri miere poliflora
Mod de preparare:
Puneti smantana si laptele intr-o craticioara si adaugati lavanda.
Aduceti la fierbere si luati de pe foc.
Lasati lavanda sa se inmoaie 15 minute sau pana ce laptele ii imprumuta aroma.
Intre timp, bateti galbenusurile, zaharul (100 gr) si mierea intr-un bol, pana devine o compozitie fina si omogena.
Incorporati cu telul in amestecul de smantana cu lavanda.
Strecurati printr-un tifon fin si inlaturati spuma.
Dati la rece macar 4 ore.

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Turnati amestecul in 5-6 vase ramekin, in functie de dimensiune.
Puneti formele intr-o tava de copt si adaugati suficienta apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea inaltimii formelor.
Acoperiti tava de copt cu folie de aluminiu si dati la cuptor.
Coaceti 40 de minute sau pana se asaza. Testati daca s-a facut agitand putin formele.
Scoateti tava din cuptor si lasati formele sa se raceasca in baie de apa 5 minute.
Dati la rece cateva ore sau peste noapte.

Inainte de a servi, presarati un strat subtire de zahar si caramelizati cu o lampa de bucatarie.
Decorati fiecare vas cu crema cu flori de lavanda.

Foto: Flickr


Pofta buna!