Site coolinaria.ro

Ton Tataki cu piure de broccoli


Reteta italiana face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Ton Tataki cu piure de broccoli

Ingrediente:
  • Pentru prepararea tonului:
  • 200 g ton rosu sashimi
  • 10 g cuisoare
  • 10 g piper negru
  • 50 ml ulei de masline
  • Sare dupa gust
  • Pentru piure:
  • 60 g cartofi
  • 120 g broccoli
  • 20 g unt
  • 20 ml lapte
  • Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Cuisoarele si piperul se piseaza.
Tonul se trece prin amestecul de condimente si se pune la sotat pe toate partile, pana capata o crusta aramie, intr-o tigaie cu ulei incins.
La sfarsit tonul se taie in 6-7 felii egale.

Cartofii si brocoli se fierb separat.
Dupa fierbere se lasa la scurs si se amesteca cu mixerul, impreuna cu untul si laptele, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se adauga sare si piper dupa gust.


Pofta buna!