Site coolinaria.ro

Spuma de ciocolata cu portocale


Un mousse de ciocolata este intotdeauna un desert fin si care nu da multa bataie de cap.
Adaugati si bucatele de portocale insiropate si efectul va fi cel putin dublat!

Spuma de ciocolata cu portocale

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura apa calda
  • 1 linguri smantana dulce (frisca lichida)
  • 30 gr zahar
  • 2 portocale
  • 100 gr zahar
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti galbenusurile cu 30 gr zahar si adaugati apoi o lingura de apa calda.
Continuati sa bateti pana se ripleaza volumul.
Topiti ciocolata la microunde (de 3 ori cate 30 de secunde).
Adaugati la amestecul de galbenusuri.
Adaugati apoi frisca lichida si amestecati.
Bateti albusurile spuma tare si incorporati in compozitia initiala.

Intr-un castron puneti 100 ml apa, 100 gr zahar si portocalele taiate rondele.
Incalziti la microunde de 5 ori cate 3 minute, amestecand intre reprizele de incalzit.
Taiati in bucatele pe care le incorporati in spuma de ciocolata.
Dati minim 3 ore la rece.

Foto:Flickr


Pofta buna!