Site coolinaria.ro

Cartofi cu branza la cuptor


O garnitura satioasa de cartofi la cuptor, servita cu sos de branza

Cartofi cu branza la cuptor

Ingrediente:
  • 60 gr unt
  • 30 gr faina
  • 560 ml lapte
  • 200 gr cascaval ras 1,2 kg cartofi, curatati si feliati subtire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti o tava de copt adanca de 6 cm, cu dimensiunile de aprox. 24 x 24 cm.
Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu. Adaugati faina.
Lasati pe foc 2 minute, amestecand constant sau pana incepe sa bolboroseasca.
Luati de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecand incontinuu pana se combina omogen.
Puneti la loc pe foc si continuati sa amestecati pana ce aduceti sosul la fierbere.
Adaugati 150 gr cascaval ras. Amestecati bine.

Tapetati fundul tavii de copt cu o treime din cartofii taiati rondele, suprapunandu-i putin.
Presarati sare si piper.
Turnati deasupra cam o treime din sosul de branza.
Repetati de doua ori acesti pasi (pana se termina cartofii si sosul de branza).
Presarati deasupra cascavalul ramas.
Dati la cuptor o ora sau pana ce se inmoaie cartofii si se rumenesc usor deasupra.
Daca in loc de aurii, devin prea rumeni, acoperiti cu folie de aluminiu.

Varianta: Puteti pune si spanac intre straturile de cartofi - folositi pentru asta spanac congelat pe care il fierbeti partial.

Foto: Flickr


Pofta buna!